2016. január 6., szerda

Valóban mindent megteszel, hogy kevesebbet költs?


A napokban olvastam egy amerikai blogon egy nagyon fontos dolgot: mikor azt gondolod, hogy már mindent megettél és Te aztán tényleg keményen spórolsz, akkor gondold át, hogy valóban mindent megteszel? Rengeteg helyen meg lehet a pénzt fogni és hajlamosak vagyunk a kényelemért vagy a megszokások miatt feleslegesen költeni a pénzt.
A hölgy leírja, hogy bizony ők már 4 hónapja nem esznek húst, házilag készíti a mosószereket, kozmetikumokat. Nem járnak étterembe és nem esznek házon kívül. Nincs tévéjük. De van internet előfizetésük, ami szerinte simán lemondható. És kávézik is, ami szerinte szintén luxus, hiába a legolcsóbb bolti kávét veszi és otthon készíti magának. A cikk lényege, hogy mindenki tud még valamin spórolni, csak nézd végig mire költesz és mi az, ami csak kényelmi döntés, vagy mit tudsz helyettesíteni ingyenes vagy nagyon olcsó megoldással.
A cikket itt találod
Aki nem tud angolul annak it van már lefordítva. hisz a google fordító segít:)

Nos, ezeket olvasva, azért, be kell vallanom, hogy én hozzájuk képest jómódúan élek. Bőven van még mit visszafognom.
 Amit ebben a hónapban próbálok visszafogni:
- telefonálás
- felvágottak vásárlása
- édességek, nasik, üdítők vásárlása
- újságok

UI: érdekes, hogy magyar blogok alig vannak a spórolás témáról. Nálunk ez mintha szégyen lenne, pedig semmi szégyelleni valót nem látok benne, hogy valaki tudatosan dolgozik azon, hogy jobban beosztja a pénzét, hogy kilábaljon az adósságaiból. Amerikai blogokon rengeteg siker történetet is találni, hogy bizony ennek a spórolós életmódnak meg lesz a gyümölcse és ki fogsz szabadulni az adósságaidból, érdemes csinálni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése